Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Blog > Komentarze do wpisu

Trufelki z ciasteczkami

trufelki

Trufelki są bardzo, bardzo słodkie:) Zwłaszcza, gdy zamiast kakao obtoczymy je w cukrze pudrze. Na jednym zjedzonym trufelku nigdy się nie kończy;)

Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki.

Składniki:

  • 300 g pokruszonych ciasteczek digestive (ciastka można pokruszyć ręcznie lub korzystając z robota kuchennego)
  • 2 łyżki kakao
  • 250 ml słodzonego skondensowanego mleka
  • do obtoczenia: kakao, cukier puder, wiórki kokosowe, posypki lub drobno pokrojone orzechy

Pokruszone ciasteczka, skondensowane mleko oraz kakao dokładnie mieszamy w misce. Masę wstawiamy do lodówki na około 20 minut, tak aby można było z masy uformować kulki. Ze schłodzonej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtaczamy w kakao, cukrze pudrze lub posypkach. Trufelki są bardzo słodkie, więc dla mnie najlepsze są obtoczone w kakao. Trufelki przechowujemy w lodówce.

Smacznego:)

trufelki

piątek, 16 marca 2012, an_ka11
Tagi: trufelki kakao

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Na krachym spodzie, *.skomur.pl
2012/03/16 23:48:52
trufelki miłuję miłością prawdziwą, ale skąd się wziął agrest w marcu???